[email protected]

Майката на Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на жена си Евгения, намерена на 13 ноември 2021 г. в куфар край Перник, изтеглила пари на младото семейство, които били за жилище, за да покрие битовите им сметки, а и да плати на адвокати.

Това разказа самата Боряна Владимирова, която беше разпитана в Софийския градски съд по делото срещу сина си Орлин и съпруга си Пламен Владимиров. Според прокуратурата той помогнал на сина си да укрие убитата Евгения. Направил го като извозил куфара, където била напъхано тялото на младата жена до Перник, и в местност край града, го изхвърлил. През есента на 2021-а Евгения изчезна и беше открита мъртва месец по-късно.

Въпреки че Боряна Владимирова е близка роднина на двамата подсъдими и като такава законът позволява да не свидетелства, тя даде показания.

Жената не знаела за проблеми в брака им. Научила, че снахата е изневерила, след като Евгения вече била мъртва. Синът й не бил споделял. Според нея след като Евгения изчезнала, той бил много напрегнат, очите му били зачервени.

Евгения и Орлин имали намерение да си купят апартамент. Според Боряна Владимирова със сума им помогнала нейната майка, събрали и от приятели. Не били искали от родителите си. Сумата от около 90 хил. лева била преведена на инвеститора. След ареста на Орлин, тя се срещнала със строителя да поиска да върне парите, защото нямала възможност да изплаща ипотека. Орлин й дал пълномощно в ареста, както и достъп до акаунтите си във фейсбук, интернет банкирането, пощата. През януари 2022 г. строителят върнал внесените около 90 хил. лева, а Владимирова ги използвала за покриване на сметките и адвокатските хонорари.

Около сумата имаше доста въпроси от страна на поверениците на близките на Евгения. Питаха я и защо не е дала част от тези пари на невръстния син на Евгения и Орлин. За детето се грижи братът на Евгения. Бабата на момченцето обясни, че искала да му открие банкова сметка, но в банката трябвало да представи оригинален акт за раждане, а тя нямала такъв. Писала на брата на Евгения как да помогне с пари, но той й отговорил да лежи в затвора. Тя не е виждала внука си от задържането на Орлин. Не искала да го разстройва.

Самата Владимирова научила, че снаха й е убита, когато била задържана. Тя също е арестувана за няколко часа след откриването на тялото на Евгения, но после е освободена.

Делото продължава с представяне на експертизите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar