Ефективен престой в затвора от 6 години и 8 месеца постанови състав на сливенския окръжен съд по дело за смъртта на трима души при автомобилна катастрофа, виновният за трагичния инцидент водач на автомобила е признал вината си и присъдата е постановена в условията на съкратено дирене.

Инцидентът е станал около 16,55 часа на 10 октомври м.г. по пътя между Стара Загора и Нова Загора в района на разклона за село Караново. Управляваният от 54-годишният Сашо Робев автомобил Форд се е движел със скорост от 110 км /час при разрешени на това място 90 км /час. Колата е навлязла в лентата за насрещно движение и последвал челен сблъсък с Тойота при което последвало преобръщане на двата автомобила и запалване. На място са загинали 66 – годишен пътник от форда, 39-годишният шофьор на тойотата и 36-годишен мъж, който е седял до него в купето, виновният е бил спасен по чудо от транзитно преминаващи по трасето.С опасни наранявания е бил още един от пътниците.

Обвинението срещу Робев е било по чл. 343, ал. 3, б. „б“, предл. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, тъй като случаят е квалифициран като „особено тежък“. В условията на съкратеното съдебно производство първоначалната присъда е намалена с 1/3-та, тя може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас. Робев е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 години. Загиналите пътници от Тойотата са били работници от старозагорска строителна компания, които се прибирали по домовете си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar