Решение на Софийски районен съд

Жертвата била издебната в автомобила си на паркинг

Нямал личен мотив

Софийският районен съд даде осем години затвор на мъж, залял с киселина млада жена в столицата, научи „Труд news“.
Ужасното престъпление било извършено на 17 юни 2021 г.

24-годишната жертва била в колата си на паркинг на бул. „Г. М. Димитров“. Към нея се приближил Александър Вукев, облечен с черни дрехи и с черна медицинска маска на лицето. През отворен прозорец на колата я ударил с юмрук в лицето. Шофьорката вдигнала инстинктивно лявата си ръка, за да се предпази. В този момент 38-годишният Вукев излял в лицето ѝ сярна киселина, която била в чаша от кафе.

Изгарящата течност попаднала в областта на устните, врата и горната част на тялото на жената. Жертвата се навела и тогава нападателят я ударил още няколко пъти, напсувал я и си тръгнал. Няколко човека станали свидетели на заливането и бил подаден сигнал на тел. 112.

Седмици след това нападателят бил заловен и срещу него били събрани доказателства. Според експерти единствено предпазването на жената я е спасило от обезобразяване и по-тежки последици.

Според прокуратурата деянието е извършено с особена жестокост, без Вукев да е бил провокиран от жената и без лични мотиви. Смята се че, той може да е бил нает от друг човек.

Държавното обвинение поискало 8 години затвор. Съдът също преценил, че трябва да наложи тежкото наказание. То трябва да се изтърпи при „строг“ режим.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar