Македонски съд осъди днес на 7,5 години затвор Люпчо Стояновски по обвинение, че се е опитал да убие бившия министър на здравеопазването Никола Тодоров, след като внучката му Тамара починала, чакайки за лечение в чужбина, предаде агенция МИА.

Произнасяйки присъдата, съдията каза, че съчувства за загубата на обвиняемия и на неговото семейство, но подчерта, че търсенето на справедливост чрез отмъщение, на принципа „око за око“, е само още една несправедливост.

Адвокатката на обвиняемия каза за медиите, че не е очаквала такава присъда, тъй като няма твърди доказателства, че Стояновски е искал да убие министъра.

Обвинението поиска задържане на Стояновски в ареста до влизане на присъдата в сила поради опасност, ако остане на свобода, да довърши своя замисъл за убийство и да се укрие от правосъдието, предаде БТА.

На 1 юни миналата година Стояновски, чиято 9-годишна внучка починала, докато чакала средства от фонда за здравно осигуряване, за да бъде оперирана в чужбина, стреля срещу министъра на здравеопазването Никола Тодоров пред сградата на министерството. Министърът остана невредим.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar