7 души са задържани за инцидента в сунгурларското село Прилеп, при който камион прегази дете на пътя, а след саморазправа роднините му нападнаха шофьора и той също почина. Инцидентът стана на главния път към Ришкия проход, като по първоначални данни детето е изскочило на пътя.

„В 15:20 е получен сигнал за възникнало ПТП. На място пристигналите полицаи и екипи на Спешна помощ установяват смъртта на 6-годишно дете. В близост е имало негови роднини и приятели, които по това време са празнували семеен празник. На около 30 метра е спрял камионът, в който е намерен водачът, също без жизнени функции“, обясни пред БНТ директорът на полицията в Бургас ст. комисар Емил Павлов.

По данни на свидетели след като шофьорът е спрял камиона, е бил нападнат от близки и роднини на детето. За случая е получен сигнал от 112 и тепърва предстои изясняване на подробностите.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев обясни, че е образувано досъдебно производство и се провеждат огледи на местопроизшествието. Тялото на шофьора се все още се намира в кабината на камиона. Разпитват се свидетели.

„След като приключат разпитите, ще се направи оценка на събраните доказателства и ще се установи съпричастността към престъплението на задържаните. Прокуратурата ще действа безкомпромисно“, заяви прокурор Чинев.

Задържаните не са местни.

„Не ги познавам, те са приходящи по принцип се занимават с дърводобив и са били тук на гости, явно на роднини. Празнували са някакъв празник, събрание, голяма фамилия. В момента няма никакво напрежение“, каза Чани Стойчев, кмет на с. Прилеп.

А според хората в селото пътят е изключително опасен. Пътят е основен маршрут към Ришкия проход и тежкотоварният трафик трудно може да бъде ограничен.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar