За нови 5 години в затвора при строг режим на изтърпяване отива изпеченият обирджия Асен М./37г./ от шуменското село Жилино. До наказанието на Окръжния съд в Шумен се стига само четири месеца, след като рецидивистът нахлул в къщата на пенсионер в село Избул със своя съучастничка и му отмъкнали 100 лева. Асен държал домакина да не мърда, а жената го преджобила. Само след два часа полицаи открили извършителя, а парите още били в него. Върнати са на потърпевшия.
Благодарение на възстановената щета, Асен успял да сключи споразумение с прокуратурата, а съдия Нели Батанова го е одобрила, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд Шумен. Той дължи и 614 лв. деловодни разноски и наказанието е окончателно.
Ще му бъдат признати за излежани всички дни от 9 септември т.г. до произнасянето на съда тази седмица, защото е бил с постоянна мярка задържане под стража.
До момента Асен А. е осъждан 6 пъти за грабеж и 2 пъти за кражба, излязъл от затвора през юни т.г. и явно нищо не е в състояние да го превъзпита. Съучастничката му в последния грабеж също е криминално изявена.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar