След нападението в Дупница през юни

Крум Йорданов подписа споразумение с прокуратурата

Ще лежи при общи режим

Окръжният съд в Кюстендил наложи ефективно наказание от 3 години 6 месеца затвор на 40-годишния бивш полицай Крум Йорданов, който ограби банка в Дупница. Присъдата бе произнесена само два месеца след нападението.

Престъплението бе извършено на 17 юни посред бял ден. Крум Йорданов нахлу в офиса на банката и заплаши с пистолет служителите. Мъжът бе заключен от касиерката в касовото помещение, но след стрелба с личния си пистолет, успя да се измъкне и избяга. Час и половина по-късно беше задържан. Общата сума, която успя да отмъкне бе 53 925, 04 лв.

Крум Йорданов е психолог по образование и живеел на семейни начела с жена, от която има две малолетни деца. Син е на общински съветник. „Беше импулсивно и глупаво действие. Изпаднал съм в изключително затруднено положение, което не пожелавам и на най-големия си враг. Не помня много от случилото се, не зная къде съм хвърлил пистолета. Показах на полицаите къде съм оставил парите. Действията бяха напълно неосъзнати.

Нямах дори ръкавици на ръцете, ползвах собственото си оръжие. Не съм мислил въобще за последствията. Две-три години съм на лекарства, имам тежки кредити, жена ми – също. „, каза след ареста си Йорданов.

Пред съда бившият полицай се признал за виновен. Присъдата е одобрена от окръжните магистрати в Кюстендил, след като между защитата на бившия полицай и Окръжната прокуратура е постигнато споразумение. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, като от него ще бъде приспаднато времето, през което той е задържан по настоящето дело, считано от 17 юли. Определението на съда е окончателно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar