Съдът в щата Джорджия се съгласи да остави на свобода бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, обвинен в намеса в президентските избори през 2020 г., под гаранция от 200 000 долара, съобщи АП.

В същото време, както отбелязва The Hill, съдът е поставил по-строги изисквания за Тръмп, отколкото за други обвиняеми, някои от които също са се съгласили на гаранция.

По-специално, на бившия президент е забранено да „заплашва“ други обвиняеми или свидетели чрез социалните мрежи или „непряко под каквато и да е форма“.

По-рано беше съобщено, че голямото жури в Джорджия е повдигнало обвинения на Тръмп и група от 18 души по обвинения, свързани с опити за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г.

Бившият президент е обвинен по 13 точки, включително нарушаване на щатския закон за борба с рекета и корупцията, подстрекаване на държавен служител да наруши клетвата си, заговор за извършване на фалшификация и подаване на фалшиви документи.

Самият Тръмп написа в социалната мрежа „Истина“, уреждайки освобождаването под гаранция: „Можете ли да повярвате, че в четвъртък отивам в Атланта, Джорджия, за да ме арестува радикалният ляв окръжен прокурор Фани Уилис“.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп потвърди, че ще се предаде, за да му бъдат повдигнати обвинения в Джорджия на 24 август.

„Можете ли да повярвате? Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда ЗАДЪРЖАН от радикалния ляв окръжен прокурор Фани Уилис, който наблюдава едно от най-големите УБИЙСТВА и престъпления с насилие в американската история. В моя случай пътуването до Атланта не е за „Убийство“, а за това, че съм направил ПЕРФЕКТЕН ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР! Тя е водила и продължава да води кампания и да събира пари за този ЛОВ НА ВЕЩИЦИ. Това е в строга координация с Министерството на правосъдието на кривосъдния Джо Байдън. Става дума за намеса в изборите!“, пише той в социалната мрежа „Истина“.

По-рано голямото жури в окръг Фултън, Джорджия, повдигна обвинение на бившия държавен глава за намеса в изборите през 2020 г.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar