Това постанови Пловдивският окръжен съд

Подсъдимият твърди, че със 7 куршума се е защитил

Присъда от 20 г. затвор постанови Пловдивският окръжен съд на 47-годишния Йордан Таков за двойно убийство. Отхвърлена бе напълно версията на подсъдимия, че е стрелял срещу своите съдружници и роднини, за да се защити и да си спаси живота.

Кървавата драма се разигра на 26 ноември 2019 г. в склад, нает от предприемачите на улица „Брезовско шосе“ в Пловдив. Пет години по-рано Йордан Таков и 32-годишният Христо Ботев, син на първия му братовчед Васил Ботев (51 г.) основали фирма за рециклиране на улични кафе-машини. Бизнесът им потръгнал, печелели и от приходи от собствени машини, и от ремонти и снабдяване с кафе и консумативи на други фирми от същия бранш.

Във фаталния ден Йордан Таков отишъл при Христо Ботев да вземе от ремонт една от машините и се скарали. По думите на Таков, Христо го заплашил, че ще изнасили дъщеря му и затова стигнали до бой. Дошъл и бащата Васил, но вместо да ги разтърве, се включил в боя на страната на сина си. Тогава Йордан стрелял 7 пъти със законния си пистолет, като повечето от куршумите улучили жертвите му в главите и те издъхнали на място.
Очаква се защитата на Таков да обжалва присъдата на втора инстанция – Пловдивския апелативен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar