Две години и четири месеца условно получи от пловдивския окръжен съд турчин с немски паспорт за предизвикана от него катастрофа на магистрала „Тракия“ с четири жертва. Една от тях е дете. Трагедията се е разиграла на 1 юли м.г. Подсъдимият Караджан Дж. у карал фолксваген. Според разследващите той е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на момченцето, поданик на Германия и на още три жени. Пловдивските магистрати лишават от книжка шофьора за две години и шест месеца. Заради съкратен процес първоначалното наказание от 3, 6 г. е намалено с една трета и така е станало 2, 4 г.

Подсъдимият Караджан Джемал – турчин, гражданин на Федерална република Германия, е признат за виновен в това, че на 1 юли 2018 г. на автомагистрала „Тракия“ км 108+300, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген“, е нарушил правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост е причинил смъртта на четири лица: малолетния К. Б., гражданин на Германия, на Г. Е., гражданка на република Турция, на Г. М., гражданка на република Турция, и Г. Х. гражданка на Германия. Четирите жертви са неговото семейство – неговото дете, двете сестри на жена му и тъща му.

Със същата присъда подсъдимият Караджан Дж. е лишен от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

Наказанието в размер на две години и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от четири години и шест месеца, е резултат от това, че подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, премина се към съкратено съдебно следствие и определеното от съда наказание се намали с една трета.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar