Той търпи тежко морално наказание, изтъкна защитата на подсъдимия

2 г. условно с изпитателен срок от 3 г. е присъдата на 57-годишния Сюлейман Сюлейман, който катастрофира с мерцедеса си на пътя между Калофер и с. Васил Левски и в резултат на удара загина племенникът му Мустафа Мустафа. Момчето се возело на задната седалка. Присъдата беше произнесена от Окръжния съд в Пловдив след съкратено съдебно следствие. Водачът призна вината си, с което наказанието беше намалено с една трета. „Аз съм отгледал Мустафа, родителите му работеха в чужбина“, каза Сюлейман. Адвокатът му Стефан Шипкалиев подчерта, че клиентът му вече 2 години търпи тежко морално наказание и непрекъснато се самообвинява.

Инцидентът е с дата 10 октомври 2021 г. Сюлейман карал със 117 км/час, пътят бил мокър и на един от завоите загубил контрол, навлязъл в насрещното и се блъснал челно в идващ джип.

Прокуратурата не поиска водачът да влезе в затвора, като се позова на факта, че той не е от шофьорите със системни нарушения на пътя. В последната си дума Сюлейман каза, че много съжалява. Той остава без книжка за 3 години.

Загиналият Мустафа е от старозагорското село Осетеново.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar