Потвърдена присъда

Решението може да се обжалва

Апелативният съд в Пловдив потвърди 17-годишната присъда на Николай Накев за убийство, извършено в условията на домашно насилие.

Мъжът бе признат за виновен, че в края на юли 2021 г. умишлено е умъртвил съпругата си в апартамента им на ул. „Герлово“ в града под тепетата. До жестокия побой се стигнало, след като съпругата му Мария взела от ръката на мъжа си чашата му с ракия и я изпила. Това вбесило Николай и той започнал да я налага с дървена летва от подматрачна рамка на спалнята.

По време на разследването станало ясно, че двамата били семейство от 2008 година. Опитвали се да имат дете чрез ин витро процедури, но не се получавало. Това довело до злоупотреба с алкохол и скандали в семейството. След фаталния бой Николай легнал да спи. Няколко часа по-късно се събудил и заварил жена си неподвижна, застанала в неестествена поза. Извикал помощ на телефон 112, но пристигналият лекар само констатирал смъртта на пострадалата.

Според апелативните съдии наказание от 17 години затвор се явява напълно справедливо и съответства на степента на обществена опасност на деянието и дееца. Решението на магистратите може да се обжалва или протестира пред ВКС.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar