Ревнив мъж, който намушка бременната си бивша приятелка, след като я е преследвал седмици наред, беше вкаран в затвора за опит за убийство. Съдът постанови присъдата след като чу как жертвата е била убедена, че той ще убие нея и нероденото й дете.

Потресаващата история се разиграва във Великобритания. Даниел Михай Попеску се призна за виновен за опита за убийство на Андрея Пинтили в Мърдър Тидфил миналия декември. Жената е била бременна в 37-та седмица по време на атаката.

Попеску беше осъден на 17 години и четири месеца затвор и още три години като част от удължена присъда. Подсъдимият имал връзка с Андреа Пинтили от есента на 2020 г. След това мъжът е развил някои вредни навици и двойката се е разделила миналото лято. Тогава Попеску развил маниакална обсебеност към бившата си.

Проблемите ескалирали, когато мъжът оставил пред дома на жената два куфара със свои дрехи. След което оставил съобщение на гласовата поща: „Не пипай дрехите ми, няма да си тръгна от улицата, докато не се събереш отново с мен.“
Подсъдимият е арестуван след оплакване за тормоз. Малко след това е освободен под гаранция и с условието да не контактува с Андреа Пинтили. Междувременно жената сменя дома си, за да избяга от бившия си.

Той обаче бързо открива новия й адрес. Бившият му съквартирант сподели пред съда, че Попеску бил много изнервен и му казал, че ще намушка новия партньор на Андреа. След което се въоръжил с нож и се отправил към жилището. Отвън видял бременната жена и я намушкал два пъти в гърба, след което при опит да се защити с ръка, тя получава порезна рана и в дланта.

За щастие се оказва, че нараняванията не били застрашаващи и нямало опасност както за бременната жена, така и за нероденото бебе. Вероятно животът на Андреа е спасен от съседка, която става свидетел на нападението докато разхожда кучето си. Жената започва да крещи за полиция, а нападателят се оттегля. В изявление на жертва, прочетено в съда от нейно име, Андреа Пинтили заяви, че се чувства щастлива, че е жива.

„Не се съмнявам, че ако ме беше вкарал в къщата, щеше да ме убие. Очевидно това беше намерението му онзи ден, да убие мен и нероденото ми дете“, добави тя.

„Той беше много ревнив и не можеше да се справи с факта, че се бяхме разделили и не желаех да се връщам при него. Той нямаше да спре, докато не ме убие“, убедена е жената.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar