16 жени обвиняват илюзиониста Дейвид Копърфийлд в сексуални посегателства.

Част от тях твърдят, че по това време са били непълнолетни. Жените разказват за насилие, включително принудително подстригване, дрогиране и изнасилване.

Обвиненията обхващат четири десетилетия – от края на 80-те години на XX век до 2014 г. Твърденията са отправени пред американското издание „Гардиън“. Адвокатите на Копърфийлд отрекоха обвиненията и ги определиха като „напълно неверни и неправдоподобни“.

Обвиненията срещу известния магьосник включват твърдения, че той е упоил три жени, преди да има сексуални отношения с тях, за които те са смятали, че не могат да дадат съгласието си.

Други три жени твърдят, че ги е опипвал по време на изпълнения на живо. В друг случай жена твърди, че Копърфийлд е взел ръката ѝ и я е поставил на задните си части, като я е принудил да я стиска. По това време тя е била на 16 години и семейството ѝ е било в публиката, разказва тя.

Други твърдят, че Копърфийлд се е държал по начин, който сега им се струва неподходящ. Тези жени, чиято възраст варира от 15 до 19 години по времето, когато казват, че са се срещнали с него, споделят, че Копърфийлд е продължил да контактува с тях въпреки възрастта им и неравнопоставеността във влиянието помежду им, пише bTV.

Някои от жените вече са оповестили публично твърденията си, но повечето от тях го правят за първи път чрез интервюта за „Гардиън“.

Адвокатите на Копърфийлд отрекоха всички твърдения и заявиха, че той „никога, ама никога не е действал по неподходящ начин с когото и да било, камо ли с непълнолетни“.

По думните им в миналото срещу него са били отправяни „множество неверни твърдения“, но нито едно от тях не е било доказано. Отбелязват и че той никога не е бил обвиняван в престъпление.

Кой е Дейвид Копърфийлд?

Историята на успеха и дълголетието на Дейвид Копърфийлд в шоубизнеса е забележителна. Той е единствено дете и се ражда като Дейвид Коткин през 1956 г. в Метухен, Ню Джърси. Казвал е, че е започнал кариерата си на артист още от ранна възраст, за да преодолее срамежливостта си.

На 10 години е вентрилоквист, на 12 – фокусник, а на 18 – изпълнител на главната роля в мюзикъла „Вълшебникът“. Той е най-младият изпълнител, който някога е бил приет в Обществото на американските магьосници, и е смятан за най-успешния в търговско отношение илюзионист на всички времена, а нетното му състояние се оценява на близо 1 млрд. долара.

През 2018 г. той е класиран на седмо място сред най-богатите американски знаменитости, след Кайли Дженър и на едно място преди Шон „Диди“ Комбс, според Forbes. Той все още изнася около 500 представления годишно в резиденцията си в хотел-казино MGM Grand в Лас Вегас.

В разцвета му неговите „магически трикове“ бяха грандиозни събития. Най-известен с това, че накара Статуята на свободата да „изчезне“, Копърфийлд привидно се е носил над Големия каньон, минал е през Великата китайска стена и е преминал над Ниагарския водопад в пламтящ сал.

Редовните му турнета и телевизионните му предавания, спечелили множество награди „Еми“, го превърнаха в популярно име в цял свят.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Grâce
Grâce
17 май 2024 14:31
Гост

Добро утро Ако имате нужда от спешен сериозен паричен заем, съветвам ви да се свържете с г-н Паскал Годие, този честен, искрен и правдив човек ми отпусна моя заем от 80 000 лева със срок на погасяване 96 месеца. Офертата му е много бърза и наистина много надеждна, лихвата му е 2,5%. Получих заема си по сметката си чрез незабавен банков превод за по-малко от 48 часа и без усложнения. Вие, които може да сте в трудно или критично финансово положение и се нуждаете спешно от финансова подкрепа, не се притеснявайте повече, моля, свържете се с г-н Паскал Годие, за… Покажи целия коментар »