Окръжен съд – Бургас наложи на мъж наказание от 15 години затвор при първоначален строг режим за опит за убийство и нанасяне на телесни повреди на жена. Насилникът трябва да плати на пострадалата и 180 000 лв. обезщетение, съобщиха от съда.

Мъжът е признат за виновен в това, че в периода 18 до 28 юни 2017 г. на няколко пъти е пребил жената с особена жестокост – с юмруци, ритници, гаечен ключ, дървена пръчка и други метални и дървени предмети. Побоите са извършени на неустановени точно места и дни на територията на община Несебър и община Приморско. Вследствие на жестокото насилие, жената е получила три средни телесни повреди – обезобразяване на лицето, двустранно счупване на две ребра; временно опасно за живота разстройство на здравето и коремна травма, наложили операции.

Насилникът е признат за виновен и за опит за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин. Случката се разиграла в ранната сутрин на 29 юни 2017 г., в гориста местност на неустановено точно място в община Средец. Мъжът нанесъл множество силни удари на жената с гаечен ключ и дървена пръчка и счупил челюстите и левия й лакът. Съдът отчита, че на пострадалата е причинено постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. След жестокия побой, нападателят превозил пострадалата до УМБАЛ-Бургас, където й оказана медицинска помощ.

Присъдата подлежи на обжалване в петнадесетдневен срок.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar