37-годишен варненец влиза за 15 г. в затвора, след като Окръжният съд в морската столица го призна за виновен за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Жертвата на Венцислав е неговият приятел от детинство Явор. 35-годишният мъж бил приютен от убиеца си, след като майка му починала, банката взела апартамента им в кв. Владиславово и той станал скитник.

Явор живеел в дома на приятеля си от декември 2017 г. В навечерието на 14 февруари тази година в апартамента избухнал скандал, тъй като приятелката на Венцислав не одобрявала присъствието на гостенина, а той не искал да си ходи.

Вбесен, стопанинът нападнал Явор с юмруци, ритници и дървена тояга. След като го пребил, го изхвърлил пред блока си във Владиславово. На другия ден съсед видял окървавения мъж, който още дишал. Разпознал го и подал сигнал на тел. 112.

Линейка откарала Явор в болница, но по пътя той издъхнал от тежките си травми. Тройната съдебно-медицинска експертиза установила множество получени при побоя увреждания по тялото, заради които мъжът агонизирал часове наред.

Оказало се, че преди зверството Венцислав е удовлетворявал нагона си, ползвайки насилствено за партньор жертвата. За тежкото престъпление прокуратурата поиска доживотен затвор, а подсъдимият заяви, че е с чисто сърце, душа и съвест и не е извършил товa, в което е обвинен.

Венцислав е със средно образование, разведен е, работи и е реабилитиран. Магистратите му наложиха най-лекото наказание за умишлено убийство. Те осъдиха мъжа да плати 100 лв. кръвнина на сестрата на Явор, която претендираше за 500 000 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar