Прокуратурата повдигна обвинение на 14-годишно дете и му наложи мярка „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Момчето е ударило свой съученик, който в момента е в болница.

На 19 март – минути преди 10 часа сутринта, по време на голямото междучасие възниква конфликт между две деца. Едното е на 13 години, а другото – на 14 години. Едното рита другото в корема.

Инцидентът е станал на спирка на градския транспорт – на метри от училището.

След като си купуват закуска децата се връщат в училището. Не казват нищо за конфликта.

„Никой нищо не казва до 15 часа, когато вече са се прибрали в къщи. Пострадалото момче казва, че го боли корема“, обяснява директорката на 142 ОУ „Георги Бенковски“ Ирена Дойчинова.

Родителите завеждат детето в болница „Пирогов“ и звънят на директорката на училището. Казали ѝ, че детето е с травма на далака след инцидент.

По информация на „Пирогов“ момчето е настанено за лечение в Клиниката по реанимация. А междувременно директорката е разговаряла с децата, свидетели на случката.

„Вчера при този ритник той му е казал, че е един вид предател, че го е предал, бил портаджия, защото се е оплакал за предишна случка“, разказва още директорката.

Допълва, че преди три седмици родителите на пострадалото дете са сигнализирали, че другото момче го е заплашвало. Били разговаряли с него и инциденти не е имало – до вчера.

„Извиках по спешност и майката на другото дете, за да се разбере какво е било, какво е станало. С оглед на ситуацията я помолих да го премести в друго училище. Не противоречеше, съгласи се, плачеше“, каза още Ирена Дойчинова.

А след инцидента 14-годишното момче е било задържано. От СДВР уточняват още за bTV, че се води разследване по случая.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar