Главният прокурор Иван Гешев беше в Девня и Суворово във връзка с провеждаща се в района специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, съобщават от прокуратурата във Варна.

Проверени са 378 души и 240 автомобила. Задържани са 12 души, установени са двама души, обявени за общодържавно издирване. Образувани са 2 досъдебни производства – едно за притежание на наркотични вещества и едно за управление на автомобил, след употреба на наркотици.

Пълните резултати от действията на органите на полицията и прокуратурата ще бъдат обобщени след приключването на операцията, казаха от прокуратурата във Варна. По-рано Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в морския град, както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители.

Посещението във Варна е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте Апелативни района, с оглед реализиране на приоритетите на Република България за ограничаване на конвенционалната престъпност, засягаща всички български граждани.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar