Трима от най-популярните автокрадци в страната са дадени на съд 12 г. след ареста им като членове на банда за задигане на автомобили и връщането им след откуп. Ярослав Димитров-Яро, Георги Воденичаров-Кико и Светослав Петков-Лъвицата са обвинени, че от юли 2004 г. до задържането на групата в края на май 2007 г. изпълнявали поръчките на лидера на бандата Георги Георгиев-Бакалина.

Бандата била сформирана от Бакалина. Според обвинителния акт, който е вкаран в спецсъда, сами крадели коли, укривали ги и ги връщали на собствениците срещу пари. Бандата, в която освен Бакалина, Яро, Кико и Лъвицата членове са още 3-ма души, предлагала и съдействие на други автокрадци.

Групата използвала и интересни кодови думи при общуването си. „Маргелица“ значело „Мерцедес“, а „Олимпиада“ – „Ауди“. „Пастет“ пък не била готварската смес, а „Фолксваген Пасат“. С „1 на 0“ член на групата казвал на другарите си, че е откраднал една кола.

По времето на арестите им през 2007 г. Яро, Кико и Лъвицата не са толкова популярни. Яро се прочу, след като ядоса премиера Бойко Борисов през 2015 г. Димитров бе заснет да краде кола, докато е под домашен арест. Оттогава натрупа няколко присъди, лежа в затвора, избяга от полицаи, а месеци след това го хванаха при рутинна проверка. Днес е в затвора заради кражбата, разгневила Борисов.

Кико също е с няколко присъди, но е реабилитиран. Той е под гаранция за кражба на джип в края на септември м.г. Тогава приятелят му Лъвицата успя да избяга и се предаде след месец. И той е пуснат под гаранция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar