Дело за домашно насилие в Пловдив

Приписал ѝ къщата, а след това ходил да спира тока

Има забрана да вижда внучката си

Мъж от пловдивското село Крумово беше осъден да плати 1000 лв. глоба, защото нарушил заповед да не приближава дъщеря си, след като я тормозел системно.

Казусът стигна до пловдивски съд, а само допреди години двамата били в прекрасни отношения. В миналото бащата приписал къщата на дъщеря си да я ползва, докато е жив. Щерката обаче се омъжила, родила дете и заживяла със семейството си на друго място.

През 2018 г. обаче се разделила с мъжа си и се върнала в дарената бащина къща. Оттогава започнали и проблемите им. Карали се често, един ден мъжът не се въздържал и ударил дъщеря си, а тя подала сигнал в полицията. След няколко месеца бащата издебнал, когато дъщерята не си била вкъщи, сменил патрона на една от стаите и я заключил.

Дъщерята обаче отново извикала полиция. На мъжа била връчена съдебна заповед да не се доближава до нея и до внучката си нито в къщата, нито на друго място. Бащата побеснял и решил да тормози чедото си по друг начин. Той депозирал молба до ЕВН за спиране на тока, тъй като в имота трябва да се върши ремонт.

Потърпевшата се оплакала в прокуратурата и бащата бил подведен под отговорност. За да не нарушава повече заповедта да доближава родствениците си, той най-вероятно трябва да се изнесе и да заживее на квартира.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar