Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на пътен полицай, поискал и получил 50 лева рушвет. Униформеният П. П. – младши автоконтрольор от „Пътна полиция“, е задържан за 72 часа.

Както съобщи „Труд“ в електронното си издание, в петък шофьор отишъл в полицията и се оплакал, че го изнудили да плати 50 лв., за да не му съставят акт за влизане в забранена улица. Катаджиите били двама, но единият от тях му предложил нарушението да бъде забравено срещу „скромна“ сума. Шофьорът се съгласил, но преди това успял да снима банкнотата с телефона си. По жалбата на му били задействани агенти на „Вътрешна сигурност“, които открили двамата от патрула. След обиск банкнотата със същия сериен номер била открита в джоба на П. П. и той бил задържан. Партньорът му бил разпитан и засега е само свидетел по образуваното досъдебно производство.

От два дни социалните мрежи врят и кипят от ентусиазъм т. нар. пловдивски почин да се разпространи из цялата страна. Но има скептици, според които катаджиите рядко си държат рушветите по джобовете, докато са на смяна, а ги дават на депозит при доверени хора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar