45-годишен шофьор на хладилен товарен камион „Скания“ ще бъде изправен пред Окръжния съд в Сливен за това, че е причинил по непредпазливост смъртта на човек, като е избягал от местопроизшествието. Окръжната прокуратура в Сливен е внесла обвинителния акт, съобщиха от прокуратурата.

Тежкото пътно произшествие е станало на 22 ноември 2018 година, в новозагорския участък на автомагистрала „Тракия“. В 17,45 часа е подаден сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ, че до паркиран в аварийната лента на магистралата лек автомобил „Рено“ е открито тялото на починал мъж. Установило се е, че към 17,30 ч. човекът, родом от Стара Загора, е спрял в аварийната лента, за да напомпи задната лява гума на колата си. В този момент е бил ударен от преминаващия товарен камион. Ударът е бил смъртоносен. Водачът на камиона е напуснал местопроизшествието.

По-късно полицията го открила в гр. Карнобат, където е извършен оглед на автомобила. От прокуратурата уточниха, че товарната кола се е движила от с. Плодовитово, Пловдивско, към Бургас, със скорост от 90 км/час. По това време вече било тъмно. Шофьорът изобщо не забелязал авариралия лек автомобил и мъжа до него. Възприел е удара, но въпреки това не е спрял, за да установи какво се е случило. Продължил движението си по магистралата с повредени светлини – счупен фар и мигач.

Първото заседание по делото е насрочено за 3 септември.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar