Началникът на разследващите полицаи от Второ РПУ в Благоевград е задържан при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и прокуратурата. Белезниците щракнали на ръцете на Кирил Карликов около 9.30 ч. днес на работното му място. Арестът е свързан със „смачкани“ или забавени с години разследвания.
Акцията е била изненадваща и е пазена в тайна от полицията в Благоевград, в нея участвали и служители на Инспектората на МВР. В кабинета на Карликов е направен обиск и са иззети документи. Претърсен е и домът му.

Карликов е служител в системата на МВР от 2007 г. Бил е началник на отдел „Досъдебно производство“ в Областната дирекция на МВР – София, а през 2018 г. е бил назначен за шеф на дознателите във Второ благоевградско РПУ. Той е бил наблюдаван от „Вътрешна сигурност“ от половин година, научи „Труд“.

През 2019 г. в Благоевград беше арестувана колежката му – дознателката Розалина Кьосева. В продължение на близо три години тя е имала контакти с хора от криминалните среди, укривала е дела и е предоставяла служебна информация на местния наркобос Владимир Бойчев – Владо Боклука, с когото имала връзка.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar