Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас е институцията, заради която не може да започне премахването на 200-метровия кей пред т.нар. сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край Росенец, при изграждането на който бяха установени нарушения. Това се разбра от изказване на министъра на регионалната развитие и благоустройството Андрей Цеков пред „Нова телевизия“.

През седмицата той отговори писмено на депутата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев, че именно тази инспекция все още не дава становище дали кеят трябва да бъде разрушен. Сега той уточни, че шест месеца се чака отговорът ѝ.

Премахването на кея на Доган вече година не може да започне

Цеков каза още, че в бюджета на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) никога не са били залагани средства за разрушаване на незаконни строежи. Новият кабинет обаче вече го е направил и ще може да поеме разходите, ако се наложи, за премахването на кея. Той добави, че очаква още тази година да започне този процес.

Регионалният министър допълни, че никога не е правена инвестиционна програма за развитието на пътната инфраструктура в страната.

Новият регионален министър подмени почти цялото ръководство на пътната агенция

„Така всичко в тази сфера не произтича от волята на изпълнителната власт, а от субективната преценка на ръководството на АПИ. Трябва нова стратегия за пътищата“, заяви Цеков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar