Част от екипа на сериала „Откраднат живот“ се обедини в позиция по повод проблемите между актьорите Диана Димитрова и Юлиан Вергов. В нея те отричат твърдения на Димитрова от публикация във „Фейсбук“ на 28 ноември 2022 г., че е бита пред 30 души от екипа, които не са реагирали.

„Заявяваме, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт“, пишат 31 човека от екипа на сериала, сред които двама изпълнителни продуценти, но нито един актьор.

Добавят, че никой от тях не е забелязал Димитрова в този или следващите дни каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата.

„Снимачният процес не е бил спиран, поради влошено физическо или здравословно състояние на който и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ. Актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес, в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че й е нанесен побоя“, допълват от екипа.

По-късно отново във „Фейсбук“ Димитрова публикува статус, в който определя позицията като фалшива информация и твърди, че 20 от застаналите зад нея не са присъствали на снимките във въпросния ден (14 ноември 2017 г.) Допълва, че първият ѝ снимачен ден след побоя е бил на 17 ноември с втори екип.

Припомня, че в статуса си от миналата година твърди, че Вергов я е заплашил пред 30 души екип, че ще го направи пак. Преди това пише, че той я е „докоснал“ по време на снимки. Днес пише, че никога не е казвала, че побоят се е случил пред очите на свидетели.

Добавя и част от показанията на главния гримьор Грета Манчева, която пред прокуратата твърди, че е третирала със спрей лицето на Димитрова, тъй като тя имала зачервяване на лявата скула и като гримьор искала да предотврати евентуален оток на лицето ѝ, за да може да продължат снимките. Манчева обаче твърди в показанията си, че по лицето на актрисата нямало видими следи от травми, а само размазан грим.

Прокуратурата се самосезира по случая след публичните признания на Димитрова. Първоначално актрисата отказваше да назове упражнилия, по думите ѝ, насилие. В понеделник (13 март) показа решение на прокуратурата да не образува досъдебно производство за престъпление от общ характер.

В постановлението на прокуратурата подробно е описан случай, в който Вергов, с когото твърди, че е имала връзка, я удря по време на почивка на снимките на сериала „Откраднат живот“. От документа се разбира, че уличеният в побоя е сред разпитаните, а освен неговото име се посочват Грета Манчева, Евтим Милошев, продуцент на сериала, и Велина Павлова. Павлова е художник по костюмите на сериала и тя при разпита опровергава твърденията на Димитрова. Прокурорът констатира, че не са събрани достатъчно доказателства за образуването на досъдебно производство.

В постановлението обаче пише: „Ако се приеме, че извършител на деянието е Юлиан Вергов, се налага правният извод, че действията му (т.е. нанесените удари) спрямо Диана Димитрова съставляват престъплението по чл. 130 ал. 2 от НК (т.е. причинена лека телесна повреда)“. Това означава, че прокуратурата квалифицира деянието като лека телесна повреда, а тя се преследва по частен път. Посочва се и заключение на вещо лице, че актрисата е имала наранявания по лицето.

Отново на 15 март Вергов за първи път коментира случая, като разпространи позиция до медиите. В нея той отрича да е удрял Димитрова и твърди, че е забелязал в телефона на дъщеря си текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелава на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Заявява, че двамата с актрисата са били в приятелски отношения.

Димитрова вече съобщи, че ще заведе дело за клевета срещу Вергов, като според информация от адвоката му и той обмисля същото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar