„Искам да попитам прокуратурата кога ще публикува разговорите в цялост или онази част от него, в която много ясно се споменават имената на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски? Когато се чуе всичко, се разбира в какъв контекст се коментират техните имена“.

Това казва телевизионният водещ Сашо Диков в интервю за сайта „Фрогнюз“ часове след като прокуратурата разпространи за пореден път записи от разследване, което тече. От специализираното държавно обвинение не назовават имена, а само инициали (В.Б.), но като се добави и контекста, става ясно, че това би трябвало да са разговори между Васил Божков и дългогодишните му партньори – семейство Найденови (бащата Стефан и братята Боян и Цветомир). От записите става ясно, че те не са в пълен вариант. Освен това прокуратурата е свалила разговорите едно към едно в текст, но в него умишлено или случайно са допуснати грешки, които влияят на смисъла (какво се чува в разговорите – четете тук).

Сашо Диков е слушал записите, след интервюто, което Цветомир и Боян Найденов му дават в края на декември. Те му ги пускат след предаването и не се съгласяват да ги излъчи в ефир. Тогава Диков също коментира какво чува и споменава за Пеевски и Домусчиев.

„Нека държавното обвинение да бъде така добро и да не ни подхвърля избирателно неща, които сметне за необходимо. Става дума за интереса на двамата към хазартния бизнес. Първият разговор, който е между бащата и Васил Божков е записан по телефона. Там всичко е кристално ясно като звук. Другият разговор, в който става дума за „откупуването“ също не е пълен. И там има цензура, но не зная по какви причини. Разговорът за „откупуването“ е правен в офиса на Божков. Той е записан от телефона на единия от братята. И това се разбира лесно, защото когато братята говорят, се чува ясно, но когато Божков говори, се чува слабо, защото е на определено разстояние от тях. Не всичко се чува на 100%. Но пък имената на Домусчиев и Пеевски се чуват брилянтно“, обяснява Диков пред „Фрогнюз“.

Пред „Дневник“ той потвърди, че няколко пъти в записа Божков говори да Делян и Киро. „От контекста се разбира, че Домусчиев има интерес към хазартния бизнес и иска да привлече Пеевски, но той пък нямал интерес“, каза Диков.

В предаването по „Евроком“ през декември той казва, че чува от Божков „Киро каза, че като уредиш нещата с тях, ние с Делян ще купим бизнеса. Делян няма интерес към този бизнес. Киро има мерак да влезе, Делян казва…“

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar