Проверка как са изхарчени над 53 млн. лева за строеж на пловдивската зала „Колодрума“ е разпоредил главният прокурор Сотир Цацаров. Сигналът е подаден от народния представител от НФСБ Славчо Атанасов, в който се твърди за злоупотреби. В отговор от Върховната касационна прокуратура са информирали депутата, че започва пълно разследване. ВКП е отменила актовете на пловдивските окръжна и апелативна прокуратура. По подобие на зоологическата градина двете институции не са открили нарушения при изграждането и оборудването на „Колодрума“.

Сега е разпоредено на окръжната прокуратура в Пловдив отново да се запознае детайлно с материалите и с констатациите от ревизията на Агенцията за държавна финансова инспекция. При извършения преди време одит тя е открила 22 нарушения за 7,7 млн. лева. До този момента пловдивските окръжна и апелативна прокуратури не са се произнасяли по акта на АДФИ.

В специализирания наказателен съд върви дело срещу кмета Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ Димитър Колев за пловдивския зоопарк. Те отговарят за ощетяване на общинския бюджет с близо 700 000 лева. Поредното заседание е насрочено за 15 юни. Сигналът за зоопарка отново беше подаден от патриотите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar