Завързали Стефан Стефанов-Бангото за дърво в близост до Чинията Похитителите първоначално са го измъчвали на друго място, твърдят разследващите

Многочасова животоспасяваща операция са направили хирурзите от казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ на 34-годишен мъж, който бил намерен завързан гол за дърво в близост до пътя към връх Бузлуджа при температури под нулата. Сигналът за окървавената и обвързана с тиксо жертва е бил подаден на телефон 112 късно следобед на 30 ноември от случайно преминаващ край мястото пешеходец.

По тялото на мъжа е имало множество порезни и прободни рани, седем са преброили хирурзите само в областта на стомаха и пряко застрашавали живота му, коментираха запознати със ситуацията. От ОД на МВР – Стара Загора, потвърдиха информацията, образувано е досъдебно производство за опит за убийство при Старозагорската окръжна прокуратура. Тежко раненият и видимо измъчван часове наред Стефан Стефанов, познат с прякора Бангото, е криминално проявен, осъждан е за кражби, но криминалистите не изключват възможността напоследък да се е занимавал и с разпространение на дрога. Завързването му гол на дърво на място, където има голяма вероятност да бъде забелязан, е направено показно, то е трябвало да бъде за „урок“ на жертвата, коментират разследващи и припомнят, че това са прийоми от най-мутренските времена. Районът около старопланинския връх има черна слава, там са били малтретирани неудобни за ъндърграунда „герои“.

Предполага се, че първо Бангото е бил измъчван на друго място, след което е замъкнат с автомобил до пътя към Чинията.

Часове по-късно в квартал „Кармен“, където живее Стефанов, е избухнала бурна свада между неколцина криминално проявени от неговите среди, съобщиха казанлъчани. В резултат на свадата е бил тежко ранен, отново с нож в корема, 24-годишен мъж, който също е бил откаран по спешност в местната болница, където се наложило да му преливат близо два литра кръв, за да овладеят ситуацията. Не е изключено двата инцидента да са свързани, вторият ранен е познат като наркодилър.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar