Условна, тригодишна присъда при 5-годишно отложено изпълнение постигна обвиняем за незаконно притежание на канабис, оценен на близо 90 000 лв.

Непознатият до сега на правосъдната система Иван П. е бил задържан първоначално за 24 часа по закона за МВР на 13 октомври м.г. след обиск в наследствен имот на територията на старозагорското село Калояновец. Там са били открити 14,9 кг изсушена листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис.

В старозагорското жилище на обвиняемия полицаите намерели от същата дрога за още 1 700 лв. 31-годишният мъж е останал на свобода до 25 февруари, тъй като се проточили лабораторните изследвания на иззетата листна маса.

На 1 април състав на старозагорския окръжен съд е одобрил споразумение между Иван П. и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, по силата което мъжът е получил 5 години изпитателен срок като се приспада времето , прекарано в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наложена му е парична глоба в размер на 10 000 лв, като извън нея ще трябва да бъдат заплатени и направените 1780 лв разноски от ОД на МВР-Стара Загора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar