Американският продуцент Харви Уейнстейн се извини на актрисите Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс за това, че без тяхно съгласие е използвал думите им, за да докаже, че обвиненията срещу него в сексуален тормоз са необосновани.

„Уейнстейн е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е имал отношения в миналото „, посочват представители на продуцента, цитирани от „Холивуд Рипортър“.

В сряда адвокатите на Уейнстейн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отхвърли груповата жалба на шест жени, които обвиняват продуцента в сексуален тормоз. Защитата твърди, че двете известни актриси преди време са заявили, че нямат претенции към Уейнстейн. Той, според Лорънс, „винаги е бил учтив с нея“, а Стрийп описва отношенията си с него като взаимно уважителни и изключително професионални. В четвъртък двете актриси призоваха да не се използват думите им, извадени от контекста, за да помогнат на Уейнстейн да избегне заслужено наказание за сексуален тормоз.

През октомври миналата година, в-к „Ню Йорк Таймс“ публикува журналистическо разследване, според което Уейнстейн за около 30 години е подлагал на сексуален тормоз служителки на фирмата, в която е работил. Оттогава повече от 80 жени, включително актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек, излязоха с обвинения срещу него. Продуцентът отрича обвиненията и заявява, че е имал интимни отношения само по взаимно съгласие. С разследването се занимават властите на Лос Анджелис и Ню Йорк. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar