Няма да обсъждам правителство по Фейсбук, по телевизора или от джипката, дори и това да прати някой българин в космоса – това заяви в интервю за Денят на Дарик адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

По думите му прави изключително неприятно впечатление начинът, по който Слави Трифонов обяви намерението за самостоятелно правителство. Това не е демокрация, добави Хаджигенов, сравнявайки действието на Трифонов с подхода на Бойко Борисов през последните 12 години.

В началото на изявлението си Слави Трифонов обяви, че сме парламентарна република и следват процедурата, след което представихме следващото правителство като Бойко от джипката – във Фейсбук, без мандат от президента, без обсъждане в парламента, отбеляза още Николай Хаджигенов.

Това по-скоро беше метнато към нас – останалите опозиционни сили, т.е. направи го или умри, добави той.

По думите му нищо от това не е демокрация и подобен ход „Има такъв народ“ са направили и в предишното 45-то Народно събрание.

„Достатъчно ми беше ГЕРБ 12 години – ако това правителство бъде вкарано в парламента по надлежния ред, то ще бъде обсъждано и ще имаме становище. Но ако това е просто забавление, някаква дъвка, някакъв ПР-ход или особено хитър ход, мерси – аз в циркове не участвам“, заяви още Николай Хаджигенов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar