Футболистът на „Ливърпул“ Деян Ловрен обвинен в даване на фалшиви показния пред съда по делото срещу бившия президент на „Динамо“ (Загреб) Здравко Мамич. 29-годишният хърватин е заплашен от ефективна присъда до пет години затвор, съобщи медиите в Хърватия.

Ловрен е свидетелствал миналата година по делото срещу Мамич, неговия брат и бивш треньор на „Динамо“ Зоран Мамич, бившия изпълнителен директор на хърватската футболна федерация Дамир Върбанович, както и данъчен инспектор.

Четиримата са обвинени в източването на повече от 15 милиона долара и укриване на данъци чрез трансфери на футболисти.

Една от разследваните сделки е продажбата на Ловрен в „Лион“ през 2013 г. Прокурорите обвиняват защитника на „Ливърпул“, че когато е бил разпитан в съда през 2017 г., е излъгал, че е подписал анекс към договора си с „Динамо“ за условията при бъдещи трансфери, докато все още е играел в Хърватия.

В началото на тази година същите обвинения бяха повдигнати и срещу полузащитника на „Реал“ (Мадрид) Лука Модрич. Най-добрият футболист на световното първенство в Русия беше разпитан за трансфера си от „Динамо“ в „Тотнъм“ през 2008 г.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar