Бившият бразилски национал Дани Алвеш не успя да излезе от ареста в сряда, въпреки издаденото разрешение от Съда на Барселона временно да бъде освободен. Причината е невъзможността му да плати гаранцията от 1 милион евро.

Според адвоката на Алвеш, той има в сметките си около 70 000 евро и е в „трудна икономическа ситуация“, тъй като всичките му рекламни и клубни договори са прекратени след повдигнатото срещу него обвинение в изнасилване на млада жена в нощен клуб в Барселона. С издаването на присъдата от 4 години и половина, която се обжалва от жертвата и прокуратурата, е платил и 150 000 евро обезщетение. Парите са му отпуснати под формата на заем от Неймар, който сега ще му плати и гаранцията от един милион евро.

Сметките на Алвеш са замразени, както и имуществото му заради бракоразводното дело, заведено от съпругата му-канарския модел Динора Сантана. След нападки и обиди от страна на негови фенове, тя временно затвори профила си в Инстаграм.

Според медиите в Испания Дани Алвеш трябва да разполага с около 55 милиона евро, спечелени по време на дългогодишната му футболна кариера в едни от най-престижните клубове в света като Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен. Той е и най-титулуваният футболист след Лео Меси с 43 трофея. Само в Барселона е взимал по 10 милиона евро на сезон, без да се броят рекламните договори, затова е учудващо, че не може сам да си плати гаранцията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar