Прокурорът протестирал определението на Софийския градски съд, който освободи тв продуцента без мярка за неотклонение

Апелативният съд в София ще заседава в четвъртък по мярката за неотклонение на тв продуцента Нико Тупарев.
Преди седмица той беше задържан и обвинен за длъжностно присвояване, но Софийският градски съд го освободи без мярка за неотклонение, защото няма доказателства срещу него, а освен това не е и длъжностно лице.

Преди ден пък съдружникът му Александър Тошев обяви, че двамата преговарят, за да решат търговските си и лични отношения. В изявлението му няма нито дума за извършени престъпления. Тошев е подател на сигнала срещу Тупарев. След провала на обвиненията срещу продуцента главният прокурор Борислав Сарафов нареди проверка на работата на Димитър Франтишек, който повдигна обвиненията на Тупарев.

Въпреки липсата на доказателства прокурорът Димитър Франтишек е протестирал определението на Софийския градски съд в последния момент. Затова Тупарев трябва да се яви и на втората инстанция.
Ако съдът все пак открие данни за престъпление, това би помогнало на Франтишек да избегне негативните заключения от проверката на работата му.

„Прокуратурата има право да протестира, но защитата също е подготвила жалба по съществото на делото – срещу привличането на Тупарев като обвиняем. Единствено самоотводът на наблюдаващия прокурор по делото би разсеяла всякакви породили се съмнения за заинтересованост от хода на разследването от негова страна“, казва по случая адвокат Любомир Таков, който защитава Тупарев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar