С условни присъди, но със солидна кръвнина приключи на първа инстанция дело за ранен водач и убит негов спътник на АМ „Тракия“. Бургаският окръжен съд призна за виновни 20-годишната Йована Милчева и приятеля й Мартин Василев на 21 г.. Младата жена, която е била зад волана на автомобила на приятеля си Мартин, макар че нямала книжка, получи 3 г. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок. Такова е и наказанието за Мартин Василев, който позволил на непълнолетната си приятелка без книжка да седне зад волана. Йована получи и забрана да шофира за срок от 4 г. На двамата подсъдими бе наложена и пробационна мярка – периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Фаталният инцидент става през май, 2016 г. на АМ „Тракия“, в района на Карнобат. Неопитната Йована отклонила рязко автомобила наляво без да подаде светлинен сигнал и се блъснала в товарен автомобил, шофиран от Даниел Георгиев. Мъжът е получил средна телесна повреда, а неговият баща Георги, който бил на пресната седалка, издъхнал вследствие на удара.

Окръжни магистраи присъдиха на Йована и Мартин да платят солидарно граждански иск от по 90 хил. лв. на двамата синове на загиналия мъж, както и солидарно обезщетение в размер на 10 хил. лв. на ранения Даниел Георгиев и 80 хил. лв. на майката на убития Георги Георгиев. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Бургаския апелативен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar