Шофьорът на микробус, превозвал 14 афганистанци при опит да преминат границата със Сърбия в района на Трекляно, получи условна присъда и 5 хил. лева глоба, постанови състав на Районен съд в Кюстендил.

Присъдата е окончателна – обвиняемият се призна за виновен, а защитата сключи споразумение с прокуратурата.

Съдът отчел това, че водачът на буса „Форд“- 29-годишният Георги М. от Пернишко , задържан с 14 афганистанци на 1 септември в района на с Горни кортен, община Трекляно, не се е опитвал да се укрие, съдействал е на разследването и се призна за виновен.

На задържаните тогава на около 1000 м. от 420 гранична пирамида , обозначаваща държавната граница със Сърбия, 14 афганистанци същият съд в Кюстендил наложи постоянна мярка за задържане, грози ги затвор до 5 години.

От началото на годината съдът в Кюстендил е гледал 106 дела срещу лица, нарушили закона и правилата за пребиваване или за престой в страната или направили опит за незаконно преминаване на държавната граница. Повечето от присъдите са условни, казаха магистрати.

А живеещите в селцата в Треклянско коментират, че появяването на непознати хора, чужденци, в района им е ежедневие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
DMV Now
DMV Now
08 септември 2022 9:11
Гост

Awesome and interesting article. Great things you’ve always shared with us. Thanks. Just continue composing this kind of post.
https://www.dmvnow.us/