Три години лишаване от свобода условно получи първокурсникът от Медицинския университет в Пловдив Димитър Маринов, който блъснал човек на пешеходна пътека и причинил смъртта му. Книжката му се отнема за 4 г., реши окръжният съд в града.

„Много съжалявам“, едвам успя да каже в залата бъдещият лекар, който трепереше целият. 19-годишният студент поиска съкратен процес, като призна вината си. На 28 септември м.г. той отишъл с трима приятели на дискотека. Малко след полунощ си тръгнали. Димитър шофирал фолксвагена на сестра си с 96 км/ч. На кръстовището на ул. „Победа“ и ул. „Сава Муткуров“ забелязал човек на зебрата, ударил спирачки, но заради високата скорост не успял да избегне сблъсъка. Ударът бил толкова силен, че 67-годишният Любомир Николов отхвръкнал на няколко метра и паднал. Издъхнал на място от тежка черепно-мозъчна травма. Маринов и спътниците му, които също учат медицина, хукнали към него с намерение да му окажат помощ, но той вече бил починал.

„При положение че подсъдимият е имал книжка едва от 8 месеца, е демонстрирал арогантно и изключително безотговорно поведение на пътя, движейки се с двойно по-голяма скорост от разрешената“, подчерта прокурорът Албена Георгиева. Тя добави, че според автотехническата експертиза, ако водачът е карал със 75 км/ч е могъл да предотврати трагедията. Синът, дъщерята и съпругата на жертвата, които присъстваха в залата, ще водят дело срещу застрахователя за обезщетение.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
18 юни 2019 15:11
Гост

Случайно или нарочно е объркано името на момчето?????