С условна 3-годишна присъда се размина задържан по обвинение в убийството на майка си жител на радневското село Ковачево.

59-годишният Младен Енчев беше арестуван на 7 май м.г. след като два дни по-рано в дома му беше намерена издъхнала 87-годишната Марийка Енчева. Според патоанатомите смъртта на възрастната жена е било в резултат на счупени шийни прешлени.По тялото на бабата имало и множество следи от предходни наранявания.

За смъртта на майка си на кмета съобщил синът, който не успял да даде смислени обяснения за трагедията.

В деня, когато Младен беше закопчан по прокурорско разпореждане за 72 часа кметът на Ковачево Иван Стоянов заяви: „Направо не мога да повярвам , че Младен е сторил тая работа. Сам дойде да ми каже че баба Марийка е починала, намерил я изстинала като прибрал вкъщи. От години го познавам, до сега бели не е правил. Преди време работеше като бояджия, после остана без работа. Не е пияница, не е влизал в конфликти, малко саможив е , затова и остана без семейство…“.

13 месеца по-късно съдът в Раднево постанови, че виновен за смъртта на старицата е синът й, той обаче предизвикал леталния изход по непредпазливост поради което отлага изпълнението на наказанието за срок от 5 години.Осъденият ще трябва да заплати 1832 лв за направените по досъдебното производство разходи на ОД на МВР-Стара Загора и съда в миньорския град.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar