С наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е приключило наказателно производство срещу 21-годишната Е.С., обвинена за нарушаване на противоепидемичните мерки.

По обяд на 17 май С. пристигнала с пътнически полет от чужбина на аерогара София. При преминаване през граничен контролно-пропускателен пункт й било издадено предписание от инспектор в Столична регионална здравна инспекция. Тя била поставена под 14-дневна карантина на посочения от нея адрес в гр. Банско. В рамките на 3 часа тя следвало да се придвижи до родния си град.

Около 10 ч. на 26 май младата жена напуснала дома си и заминала с лек автомобил до гр. Разлог. Няколко часа по-късно се върнала. Проверяващите установили нейното нарушение и е била предадена на прокурор.

С действията си Е.С. нарушила мерки, въведени на територията на страната, със заповедите на министъра на здравеопазването, срещу разпространението на вируса Covid-19.

Младата жена е била привлечена към наказателна отговорност и предадена на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог. В съдебна фаза е било постигнато споразумение между страните, което съдът е одобрил.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar