Съдебният процес срещу панагюрската детска учителка Павлина Ерова, обвинeна от родители, че е била детето им, е напът да бъде прекратено още от първото си заседание. Изненадващо на него днес не се явиха родителите – семейство Налбантови, които са завели иск срещу педагожката. Не е проведен и планираният мирен протест, с който пък родители, участвали в протестите срещу насилието в детските градини и училищата, смятаха да окажат морална подкрепа на близките на момченцето.
Това разказа пред „Пазарджишка Марица“ Ерова. Тя не скри, че също е изненадана от неочаквания развой на събитията.

„Чакахме ги, стана време, влязохме в съдебната зала и до последно не дойдоха нито те, нито техен адвокат, разказа учителката. Имаше журналисти, но не и протест. Адвокатката ми обясни, че след като не са се явили, не са се обадили какви са причините, делото вероятно ще бъде прекратено. Доколкото разбрах, са се отказали и от услугите на своя адвокат. Имат едноседмичен срок да реагират, но мен нямало да ме викат на следващото заседание. Така и не разбрах защо не дойдоха.“

Скандалът по случая се вдигна, след като на 5 септември 2017 година бащата на детето – Георги Налбантов, публикува във Фейсбук снимки на сина си, когото взели от детска градина „Пролет“ с насинени бузи, шия и уши. За нараняванията близките обвиниха пред медии Павлина Ерова, като по време на протестите дори показаха мехлем за ставни болки и разказаха, че с него в градината били мазани синините, за да се прикрият. По думите им, малкият Красимир и досега отказва да стъпи в градина, плаче при споменаване на думата и казва, че там го бият.

В интервю за „Пазарджишка Марица“ обаче учителката разказа друго – че не е докоснала с пръст момченцето и то е нахапано от по-голямо съседско дете по време на игра. Тя твърди, че в деня на инцидента дядото на Краси я заплашил с убийство и я ударил два пъти пред очите на хора от персонала и на малките деца в групата.
Направените след случилото се проверки от прокуратурата и директорката на детската градина не доказаха чия е вината.
Не успяхме да се свържем със семейство Налбантови, за да чуем и тяхната гледна точка, но сме готови да представим мнението им, ако пожелаят.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
kaika
kaika
14 септември 2022 10:51
Гост

When I just show that.

https://www.monkey.onl/

My Kohls Charge
My Kohls Charge
13 юни 2022 15:18
Гост

Great article! I realized these are my favorite kinds of GI articles. Enough news and reviews, more stuff like this! Let the writers get creative!

https://www.mykohlscharge.me/