29-годишният Христо, смлял от бой учителка, вероятно е мислел, че я е убил и затова се обесил в двора на къщата ѝ. Тя оцеля, но макар и контактна е в тежко състояние и засега не може да бъде разпитана.

По тази водеща версия работят на този етап криминалистите.

В събота, половин час преди полунощ, в къща в селото бяха намерени труп на 29-годишен мъж и 10 години по-възрастна полумъртва жена, чието лице и череп били размазани от брутален побой. Тя е бивша приятелка на Христо, който бил майстор в строителството. Преди да си сложи въжето, той сам подал сигнал на тел. 112. В селото е известен като добър и учтив човек.

„Ясно е, че е намерен обесен, но докато не е потвърдено или ако няма някакви явни данни за самоубийство като предсмъртно писмо, стандартно се започва с това, че някой може да е причинил смъртта му умишлено“, обясни защо се води разследване на убийство говорителят на окръжната прокуратура във Велико Търново.

Пребитата педагожка още не може да бъде разпитана, защото е с тежки наранявания по главата. Засега разследващите отказват да коментират дали е съобщила нещо.

Разведената учителка си купила къща в Пчелище преди около година. Според първоначалните данни с местния младеж имали връзка преди време, но се разделили.

Около 21,30 ч в съботната вечер Христо отишъл в дома на бившата си приятелка. Вероятно между двамата избухнал конфликт и той се нахвърлил върху 39-годишната жена, нанасяйки ѝ удари с брутална жестокост. Жената е тежки фрактури по лицевата част на черепа. След като припаднала, той помислил, че я е убил.

В 23,30 ч се обадил на спешния телефон и съобщил да извършеното. Докато на място пристигнат екипи на полицията и Спешна помощ, Христо сложил край на живота си. В безпомощно състояние жената била настанена с опасност за живота в отделението по неврохирургия.

„Тук е от скоро, дори не знаех, че е живеела с това момче. Имаме много нови собственици, които не са регистрирани и не ги познавам“, каза пред „24 часа“ кметицата на Пчелище Гица Лазарова. Била чувала, че пребитата жена имала голям син от предишен брак.

В Пчелище не могат да повярват, че Христо е способен на подобна агресия и смятат, че в драмата е намесен трети човек. Имал трима братя и две сестри и заедно с единия си брат работел в строителството.

Разследващите продължават да събират доказателства, изземват се предмети, по които може да има следи, сравняват се с нараняванията, за да се установи с какво са нанасяни ударите. Засега няма данни в имота да е имало трети човек. Липсват и очевидци.

Извършена е аутопсия, но засега от прокуратурата не коментират има ли данни за насилие по тялото на Христо.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar