Убитият от турската полиция в Истанбул – 32-годишен Милен Бахчеванов, е от Варна. Простреляният е стар познайник на правоохранителните органи, заяви пред bTV бившият шеф на Варненския затвор и настоящ адвокат Росен Желязков.

Той го е разпознал, след като турските телевизии показаха репортажи за кървавия инцидент. Милен бе прострелян смъртоносно при акция на истанбулската полиция, след като нахлу с мачете и предизвика безредици в заведение в мегаполиса. 32-годишният българин

има няколко присъди и криминални регистрации за хулиганство, кражби

и грабежи. Бахчеванов имал съдебни регистрации още като непълнолетен.

През 2007 година той е осъден на 2 години затвор за държане на марихуана с цел разпространение. Преди 10 години, тогава 23-годишният наркоман, е осъден от Варненския окръжен съд за грабеж на жена, която преди това пребил и ослепил едното й око. Хероиново зависимият вече Милен издебнал жертвата си, която се връщала от банка в центъра на Варна, и издърпал чантата й.

През февруари 2014 година, вече на 27 години, като затворник във Варненския затвор направил опит да се самоубие, докато бил в стационара. Той бил настанен там, след като ден преди това се сбил с друг затворник.

Рецидивистът наркоман изпаднал в абстиненция и се самозаколил, като бил откаран в болница, където го закърпили. Според Желязков това не бил пръв опит да посяга на живота си.

Шест месеца преди това Милен пак се клал с нож. През май 2017 година 29-годишният Милен Бахчеванов

който е и с психически отклонения, е освободен предсрочно от Варненския

затвор. Скоро след това обаче отново застава пред съда по обвинение за обир на лекар. В съда Милен крещи, че е болен с ТЕЛК за няколко заболявания и констатирана 67% нетрудоспособност.

След 3 присъди, на 22 юни миналата година, отново е освободен предсрочно от затвора във Варна с остатък от 1,5 година. Росен Желязков, който вече е негов адвокат, твърди, че оставянето на Милен в ареста било равно на „инквизиция“, предвид множеството му заболявания. Казва още, че когато не си пиел хапчетата и употребявал наркотици, клиентът му ставал много агресивен.

Българският гражданин беше прострелян смъртоносно в Истанбул, след като нахлу с мачете и създаде безредици в заведение, съобщиха от МВР. Действието се развило около 23.30 часа в петък в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша –Истанбул.
Мъжът се опитал да вземе заложник, барикадирал се и ранил охранител, след което бил прострелян от полицай. По-късно българинът починал в болница.
Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е осъществила контакт по полицейските информационни канали.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar