15-годишният Мирослав от Ковачевци в ужас от линч

Остава зад решетките

Прокурори се срещнаха с близките на убитата 7-годишна Веси

„Искам да лежа в затвора“. Това заяви днес пред съда 15-годишният Мирослав Борисов, обвинен за убийството на 7-годишната Веселина от самоковското село Ковачевци. И адвокатът му каза, че е в интерес на непълнолетния му клиент да остане зад решетките. Състав на Софийския окръжен съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“, защото има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Освен за убийство, Мирослав е обвинен и за опит за изнасилване на жертвата. Данните до момента сочат, че е психически здрав и може да разбира свойството и значението на извършеното от него. Преди два дни близките на Веси и цялото село Ковачевци блокираха пътя за Самоков с искане извършителят да им бъде предаден, за да го накажат със смърт.

Днес окръжният прокурор на София Наталия Николова и и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с бащата на момиченцето Янко Стоилов и с чичото Бисер Михайлов. Те увериха роднините на Веселина, че разследването ще бъде проведено бързо, обективно, всестранно и пълно. Прокурорите обясниха на роднините, че наказанието се определя от съда в рамките на предвиденото в закона. Процесът ще премине не по съкратена процедура и ако бъде доказана вината му в съда, Мирослав може да получи до 10 години затвор, тъй като не е пълнолетен.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar