29-годишният Илиян Рангелов, който уби с нож приятелката си Милена в Куртово Конаре през нощта на 28 декември 2016 година, поиска по-лека присъда от Апелативния съд в Пловдив. Магистратите заседаваха по делото вчера. През юли той получи 14 години затвор при първоначален строг режим и беше осъден да заплати на родителите на Милена по 150 000 лева кръвнина.

Защитата на Рангелов пред тази инстанция пое адвокат Розалина Апостолова. Според нея всички доказателства, които са между кориците на делото са косвени, а обвинението лежи само върху самопризнанията на Илиян, които били изтръгнати чрез натиск. Освен това те били снети преди той да бъде привлечен като обвиняем, тоест нямат стойност пред съда.

От прокуратурата контрираха с факта, че Рангелов е заявил, че момичто е било мъртво още преди да дойде линейката. От обвинението коментираха, че момчето не е ценяло връзката си с Милена, а е искал просто да има жена вкъщи. Държавното обвинение настоя за по-тежко наказание.

Роднините на Милена искат доживотен затвор за Илиян. решението на Апелативния съд ще бъде изготвено в друмесечен срок.

Според обвинението на 28 декември 2016 година подсъдимият след работа се почерпил в местно заведение. Когато се прибрал вкъщи, между него и Милена възникнал конфликт. Жената прибрала лични вещи в чанта и тръгнала за работа, понеже била нощна смяна. Преди това заявила на Илиян, че поради влошените им отношения ще го напусне.

Той взел от кухнята нож и последвал приятелката си. Настигнал я на около 20 метра от жилището им. Хванал я за рамото и след като я обърнал към себе си, нанесъл удар с ножа в областта на гърдите. След това я изоставил и се прибрал обратно в дома си.

Няколко минути по-късно колеги, с които Милена трябвало да пътува до работното си място, открили тялото и се обадили на тел. 112.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar