Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.

Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен“ и бул. Черни връх“ в София.

Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.

В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора – шофьори и пешеходци. Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.

Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков – Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста – Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.

На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков. След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.

В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar