Бившият американски президент Доналд Тръмп се яви в затвора в окръг Фултън по случая за подмяна на изборите в щата през 2020 година.Той премина процедура по арест преди да плати определената му от съдия гаранция от 200 хиляди долара по общо 13 обвинения.

Преди заминаването си Тръмп написа в социалната си мрежа, че „е арестуван за дързостта си да оспори манипулирани и откраднати избори“.

Това е четвъртото дело срещу бившия президент тази година. В Ню Йорк той беше обвинен за тайни плащания на порнозвезда, във Флорида – за съхраняване на секретни документи, а във Вашингтон – за заговор за отмяна на резултатите от президентския вот преди три години.

Общо 12 от 19-те подсъдими по случая в Джорджия се явиха пред властите преди изтичането на крайния срок в петък. Сред тях са бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Рудолф Джулиани и Джон Ийстман, който е обвинен в измислянето на схема за представяне на фалшив списък от избиратели на Тръмп от щата в Конгреса.

Пред журналисти на летището преди самолетът му да отлети от Атланта бившият президент определи всички обвинения към него като намеса в изборите:

„Това, което става тук, е пародия на справедливостта. Ние не сме извършили нищо нередно, аз не съм извършил нещо нередно. Това се отнася и за другите обвинения. Това, което те правят, е намеса в изборите. Опитват се да въздействат върху вота, такова нещо в нашата страна досега не е имало. Това е единият случай, но има още три такива. „

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar