Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е недоволен от начина, по който адвокатите му се изказаха на началния етап от процеса на импийчмънт в Сената на САЩ. Това съобщи CNN.

Тръмп е бил особено раздразнен от работата на адвокат Брус Кастор и му се „навикал“. Адвокатът изнесе 48-минутна реч, в която изложи някои от аргументите на защитата.

Според „Политико“ бившият американски президент е наблюдавал процеса от имението си в Мар-а-Лаго, Флорида. По-специално той „беше разочарован от рязкото противопоставяне“ между начина, по който обвинението и адвокатите му представиха своите аргументи. Тръмп дори смятал, че аргументите на неговите защитници са ненужно объркващи и неясни. Според него адвокатите са пропуснали редица възможности.

Според CNN и Politico много републиканци също са разочаровани от представянето на защитата на Тръмп. Някои от тях заявиха, че по време на първата процедура по импийчмънт Тръмп е бил представляван от по-опитни адвокати. Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, оправда държавния глава в началото на 2020 г.

Процедурата за импийчмънт на Тръмп е образувана поради изявленията му, направени на 6 януари. На този ден негови поддръжници, събрали се в столицата на САЩ на митинг, се втурнаха в Конгреса, опитвайки се да попречат на одобрението на резултатите от президентските избори, проведени в страната на 3 ноември миналата година, които бяха спечелени от Джо Байдън.

В резолюцията, одобрена от Камарата на представителите, има само един обвинителен член – подбуждане към метеж. Документът беше представен преди това в Сената. По време на заседанията членовете на Камарата на представителите ще действат като прокурори, а сенаторите като съдебни заседатели.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar