Прокуратурата разследва пловдивчанка

Силвия С. използвала трагедията на хората от Украйна, за да поиска пакети с храна

Участвала и в други схеми

Прокуратурата разследва пловдивчанка, събирала помощи за мними бежанци от Украйна. Силвия К. от квартал „Тракия“ се обърнала към доброволци с призив за помощ. По думите ѝ 40-годишна украинка с дете, настанена в къща в село Кочево, се нуждае от хранителни продукти.

Сигналът бил предаден на пловдивското доброволно формирование „Мейдей“. Уговорката била, след като набавят необходимото, доброволците да се чуят със Силвия.

„Около обяд вече бяхме купили необходимите продукти за „семейството“ от село Кочево и след няколко опита да се свържем с госпожа Силвия, потеглихме. Очаквахме по пътя да се свържем и получим адреса, на който са жената и детето. След 18 позвънявания без отговор разбрахме, че такива бежанци в селото няма“, разказва шефът на доброволците в Пловдив Красимир Каракашев.

Най-вероятно Силвия е разчитала да получи пакетите с храни и да си ги прибере. Справка показала, че тази жена многократно е уличавана в подобни измами. Продуктите са предадени на друг център, който събира помощи за Украйна. Доброволците предупреждават, че всевъзможни измамници могат да използват ситуацията и затова всеки сигнал трябва да се проверява. Възможно е войната в Украйна да се появи и в сценариите на телефонните измамници.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar