Баща и син от Казанлък ще се изправят пред Темида по обвинение в убийството на 38-годишният си кръвен родственик, което е извършено през юни 2018 година в местността Старите лозя край Казанлък.

Разпоредителното заседание по НОХД 464 е насрочено за 19 декември от старозагорския окръжен съд. Обвиняеми по него са 56-годишният баща на жертвата Бисер Юлиянов и братът – близнак на заклания с брадва 38-годишен Сергей – Бисер Юлианов.

Смъртта на мъжа е настъпила в резултат на жесток побой с брадва и дървен кол, жертвата е била откарана от извършителите до старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където е хоспитализирана за лечение, но в последствие е изписана. Леталният изход е настъпил на 16 юни след като Сергей е бил откаран с линейка до казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, при аутопсията станало ясно, че е настъпил вътрешен кръвоизлив следствие разкъсана слезка. Органът е бил травмиран в резултат на жесток побой, нанесен близо седмица по-рано. Установено е , че побоят е нанесен късно вечерта на 9 юни, предполага се, че побоят е започнал при опит да бъде поделена плячката от поредната ограбена вилна постройка в околностите на Казанлък. Местните криминалисти са категорични, че тримата са сред най-върлите обирджии в населения само от роми квартал „Кармен“.За подсъдимия баща престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar