Днес започва съдебният процес срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев. Решението е на Специализирания наказателен съд, където през юли мина разпоредително заседание. Тогава бе насрочена и втора дата за гледане на делото по общия ред – 9 октомври 2019 г.

Делото днес ще започне с разпит на свидетели.

Припомняме, че Евгени Крусев подаде оставка като завеждащ ресора „Транспорт и транспортни комуникации“ в СО, след като започна разследването срещу него за злоупотреба в полза на фирмата, която ремонтира столичната улица „Граф Игнатиев“ – „Джи пи груп“.

Крусев бе предаден на съд за това, че е нарушил Закона за обществените поръчки, както и задълженията си, като съществено е изменил условията по сключения договор с „Джи Пи Груп“ АД за ремонта на ул „Граф Игнаиетв“, като е облагодетелствал „Джи Пи Груп“ и е нанесъл вреди за Столична община – на дружеството са заплатени строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС, както и са заплатени неизпълнени количества и обеми строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лева с ДДС – или общо 919 863,55 лева с ДДС.

Припомняме, че ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев“, освен че продължи много по-дълго и бе съпътван от редица скандали – за бетонираните дървета, за плочките, за перките и др.- завърши и с много забележки, които, както се разбра, така и няма да бъдат отстранени. Дефектите обхващат 15 дка от общо 40 дка ремонтирана площ, а строителят ще се размине и само с глоба.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar